Cant a la pau i l'amor


jueves, 28 de abril de 2022
20:00
 

Concert dedicat a la Pau a través de la música.

"La bellesa salvarà el món" Fiodor Dostoievski

Aquest concert ens oferirà algunes de les romances més populars de finals dels segles XIX i principis dels XX, allò que a Rússia es denomina l’Edat de Plata. Són poemes de reconeguts escriptors russos per als quals grans compositors varen compondre la música.

En aquestes romances es veu reflectit el carácter nacional rus, sempre en contrast constant, procliu a la profunda reflexió i a l’impuls entusiasta, passant de l’alegria, la tristesa, el dolor i l’enyorament, a la pau, la bondat, l’espiritualitat, el coratge, l’amor a Déu, a la humanitat, a la seva terra, a la Ciència i a les Arts.

Meritxell Rodés, nascuda a Barcelona, comença a estudiar la llengua russa l’any 1993 i, poc a poc, s’endinsa en la música russa de diversos estils. Guanyadora d’una sèrie de premis a prestigiosos festivals d’arreu del món, entre ells el “Gran Romansiada” (Ambaixador de la romança russa), primer premi al Festival “La cançó de l’any” (premi a la popularització de la cançó russa a Europa) a Moscou. La seva labor de cooperació cultural entre països és molt significativa.

Irina Veselova, nascuda a Barnaúl (Rússia), comença els estudis de piano a l’edat de 5 anys. Ha guanyat nombrosos premis a reconeguts concursos nacionals i internacionals a Rússia, Alemanya i Catalunya, entre ells el “Concurs Internacional del compositor "Nasedkin” i el de "Kabalevski". Es dedica a l’ensenyança i actua en diferents sales de concerts.

Venta cerrada, el evento ya ha comenzado